یادگری مهارت نه گفتن به خود |
![]() |
یادگیری نه گفتن به خود یک مهارت ضروری برای دستیابی به اهداف و داشتن یک زندگی رضایت بخش است. چه بخواهید در برابر وسوسه غذاهای ناسالم، به تعویق انداختن کارها یا سایر عادات ناسالم مقاومت کنید، توانایی نه گفتن به خودتان می تواند تفاوت را ایجاد کند.
- خودآگاهی را تمرین کنید
اولین قدم برای مقاومت در برابر وسوسه این است که از افکار، احساسات و اعمال خود آگاه باشید. زمانی را به تفکر در مورد انگیزه ها و خواسته های خود اختصاص دهید و محرک هایی را که شما را به تسلیم شدن در برابر وسوسه سوق می دهند، شناسایی کنید.
- اهداف و مرزهای روشنی تعیین کنید
تعیین اهداف و مرزهای واضح می تواند به شما کمک کند متمرکز بمانید و از حواس پرتی جلوگیری کنید. مشخص کنید که می خواهید به چه چیزی برسید و در مورد چه چیزی می خواهید مصالحه کنید.
- از خودگویی مثبت استفاده کنید
خودگویی منفی می تواند منجر به رفتارهای منفی شود. برای تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس خود، خودگویی های منفی را با جملات تاکیدی مثبت جایگزین کنید.
- ذهنآگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی تمرین حضور در لحظه، بدون قضاوت است. ذهن آگاهی را تمرین کنید تا بیشتر از افکار و احساسات خود آگاه شوید و وسوسه را بهتر مدیریت کنید.
- از تکنیک های تجسم استفاده کنید
خود را در حال رسیدن به اهداف و غلبه بر وسوسه تجسم کنید. تجسم می تواند به شما کمک کند با انگیزه و متمرکز بمانید.
- به دنبال حمایت دیگران باشید
اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که از اهداف و ارزش های شما حمایت می کنند. داشتن یک شبکه حمایتی می تواند به شما کمک کند در مسیر خود بمانید و در برابر وسوسه مقاومت کنید.
- مراقبت از خود را تمرین کنید
مراقبت از سلامت جسمی، عاطفی و روانی می تواند به شما کمک کند قوی و متمرکز بمانید. مطمئن شوید که به اندازه کافی بخوابید، به طور منظم ورزش کنید و در صورت نیاز استراحت کنید.
- از تکنیک های حواس پرتی استفاده کنید
وقتی احساس وسوسه کردید، سعی کنید با درگیر شدن در یک فعالیت متفاوت، حواس خود را پرت کنید. این می تواند به شما کمک کند تمرکز خود را از وسوسه دور کنید و در مسیر خود بمانید.
- قدردانی را تمرین کنید
به جای اینکه روی چیزهایی که کمبود دارید تمرکز کنید، روی چیزهایی تمرکز کنید که برایشان سپاسگزار هستید. تمرین قدردانی می تواند به شما کمک کند مثبت و با انگیزه بمانید.
- از طنز استفاده کنید
خنده می تواند ابزاری قدرتمند برای از بین بردن تنش و دور کردن تمرکز شما از وسوسه باشد. از شوخ طبعی استفاده کنید تا روحیه را کم کنید و با انگیزه بمانید.
- شفقت به خود را تمرین کنید
وقتی اشتباه می کنید یا لغزش می کنید با خودتان مهربان باشید. به یاد داشته باشید که همه مرتکب اشتباه می شوند و درخواست کمک اشکالی ندارد.
- از قانون 5 ثانیه استفاده کنید
زمانی که احساس وسوسه کردید، قبل از اقدام، 5 ثانیه مکث کنید. این می تواند به شما کمک کند تا در مورد اعمال خود فکر کنید و تصمیم عمدی تری بگیرید.
- از قانون 2 دقیقه استفاده کنید
اگر یک کار کمتر از 2 دقیقه طول می کشد، بلافاصله آن را انجام دهید. این می تواند به شما کمک کند تا از اهمال کاری جلوگیری کنید و تمرکز خود را حفظ کنید.
- از قانون 3 مرحله ای استفاده کنید
وقتی احساس وسوسه کردید، سه قدم از وسوسه فاصله بگیرید. این می تواند به شما کمک کند از نظر فیزیکی از وسوسه فاصله بگیرید و متمرکز بمانید.
- از قانون 4 جعبه استفاده کنید
وظایف خود را به چهار کادر تقسیم کنید: فوری، مهم، فوری و غیر مهم، و نه فوری یا مهم. وظایف خود را بر اساس اهمیت و فوریت آنها اولویت بندی کنید.
- خودکنترلی را تمرین کنید
خودکنترلی توانایی به تعویق انداختن رضایت و تصمیم گیری بر اساس اهداف بلند مدت است. با تعیین مرزها و پایبندی به آنها، خودکنترلی را تمرین کنید.
- از عبارت “I don’t” استفاده کنید
وقتی وسوسه شدید، سعی کنید از عبارت «من نه» استفاده کنید. به عنوان مثال، “من غذاهای ناسالم نمی خورم زیرا برای من سالم نیست.” این می تواند به شما کمک کند متمرکز بمانید و از وسوسه دوری کنید.
- از عبارت “من می توانم” استفاده کنید
هنگامی که احساس وسوسه کردید، سعی کنید از عبارت “من می توانم” استفاده کنید. به عنوان مثال، «من می توانم در برابر وسوسه مقاومت کنم زیرا قوی و توانا هستم.این می تواند به شما کمک کند با انگیزه و متمرکز بمانید.
- از عبارت “I will” استفاده کنید
هنگامی که احساس وسوسه کردید، سعی کنید از عبارت “I will” استفاده کنید. به عنوان مثال، “من به اهدافم پایبند خواهم بود و از وسوسه دوری می کنم.” این می تواند به شما کمک کند متعهد و متمرکز بمانید.
- قاطعیت را تمرین کنید
قاطعیت توانایی بیان نیازها و خواسته های خود به شیوه ای واضح و محترمانه است. قاطعیت را با تعیین حد و مرز و ایستادن برای خود تمرین کنید.
- از تکنیک “رکورد شکسته” استفاده کنید
هنگامی که احساس وسوسه کردید، از تکنیک “رکورد شکسته” استفاده کنید. این شامل تکرار مکرر همان پیام است، بدون اینکه حالت تدافعی یا احساسی داشته باشید.
- از تکنیک “تحلیل هزینه و فایده” استفاده کنید
زمانی که احساس وسوسه کردید، از تکنیک «تحلیل هزینه و فایده» استفاده کنید. این شامل سنجیدن هزینه ها و منافع اقدامات شما و تصمیم گیری بر اساس اهداف بلند مدت شما است.
- از تکنیک “مزایا و معایب” استفاده کنید
وقتی احساس وسوسه کردید، از تکنیک “مزایا و معایب” استفاده کنید. این شامل لیستی از مزایا و معایب اقدامات خود و تصمیم گیری بر اساس اهداف بلند مدت خود است.
- بازاندیشی خود را تمرین کنید
خود بازتابی فرآیند بررسی افکار، احساسات و اعمال شماست. برای به دست آوردن بینش در مورد انگیزه ها و خواسته های خود و تصمیم گیری عمدی، خود اندیشی را تمرین کنید.
- از تکنیک “حل مسئله 3 مرحله ای” استفاده کنید
هنگامی که احساس وسوسه کردید، از تکنیک «حل مسئله 3 مرحله ای» استفاده کنید. این شامل شناسایی مشکل، طوفان فکری راه حل ها و اقدام است.
- شفقت به خود را تمرین کنید
شفقت به خود تمرین رفتار با مهربانی و درک با خود است. وقتی اشتباه می کنید یا لغزش می کنید، شفقت به خود را تمرین کنید و به یاد داشته باشید که همه اشتباه می کنند.
- به دنبال کمک حرفه ای باشید
اگر با خودکنترلی و وسوسه مبارزه می کنید، به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک درمانگر یا مشاور میتواند ابزارها و پشتیبانی لازم را برای غلبه بر چالشهایتان در اختیار شما قرار دهد.
منابع :
- «قدرت عادت» اثر چارلز دوهیگ
- «ذهنیت: روانشناسی جدید موفقیت» نوشته کارول اس. دوک
- «7 عادت افراد بسیار مؤثر» نوشته استفان کاوی
در پایان، یادگیری نه گفتن به خود یک مهارت ضروری برای دستیابی به اهداف و داشتن یک زندگی رضایت بخش است. با تمرین خودآگاهی، تعیین اهداف و مرزهای روشن و استفاده از تکنیک های ذکر شده در این راهنما، می توانید در برابر وسوسه مقاومت کنید و در مسیر خود بمانید. به یاد داشته باشید که با خودتان مهربان باشید، از دیگران حمایت کنید و در هنگام اشتباه، شفقت به خود را تمرین کنید. با گذشت زمان و تمرین، می توانید مهارت های لازم برای نه گفتن به خودتان و رسیدن به اهداف خود را توسعه دهید.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1403-03-29] [ 12:15:00 ق.ظ ]
|